چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۵

به میزبانی محفل ادبی صبا؛

نشست ادبی فرمانروای ملک سخن برگزار شد

بزرگداشت سعدی

همزمان با روز گرامیداشت شیخ اجل سعدی، نشست ادبی فرمانروای ملک سخن به همت اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، همزمان با روز گرامیداشت شیخ اجل سعدی نشست ادبی فرمانروای ملک سخن با حضور روح الله هادی، استاد دانشگاه تهران؛ مهرنوش منصوری، دبیر محفل ادبی صبا و جمعی از شاعران استان در فضای مجازی برگزار شد.

روح الله هادی، استاد دانشگاه تهران ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و روز گرامیداشت سعدی بیان کرد: سعدی جامع‌ترین سخنور زبان فارسی است. در هیچ حوزه‌ای از عرصه‌های سخن نمی‌توان درنگ کرد که سعدی در آنجا حضور نداشته باشد و هیچ شاعر و سخنوری در زبان فارسی به این مقام نرسیده که در عرصه شعر و نثر یکّه‌سوار میدان بلاغت و فصاحت باشد.

وی افزود: اولین اثری که خود شاعر از تدوین آن به صورت مشخص سخن می‌گوید، بوستان است. کتابی که اسم آن را ایرانیان خوش ذوق بر اساس گلستان انتخاب کرده‌اند و نام اصلی آن سعدی‌نامه است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از سرودن بوستان سعدی قریب به ۹۰۰ سال می‌گذرد و در این مدت این کتاب در زبان فارسی آقایی کرده است؛ هم در آموزش زبان فارسی و هم در نگهداری، پالایش، ویرایش و آرایش آن و هم برای مفاهیمی که زندگی سرشار از آنها است و به تعبیری بهتر، آنها هستند که زندگی را می‌سازند و به زندگی معنی و رنگ و بو می‌بخشند.

روح الله هادی اظهار کرد: این کتاب ده باب دارد و جالب است که سه باب از این ده باب هم در گلستان تکرار می‌شود. بوستان قبل از سعدی هیچ سابقه‌ای از نظر مضامینی که در ابواب آن مطرح می‌شود، ندارد و پیش از آن تنها شاهنامه فردوسی و اسکندرنامه نظامی به تقلید از شاهنامه و گرشاسب‌نامه اسدی آن هم به تقلید از شاهنامه، داستان‌های حماسی هستند و ما با بوستان اولین و به تعبیری آخرین منظومه اخلاقی و تعلیمی داریم که در این وزن سروده شده است. بوستان از نظر هنر زبانی به قدری پیراسته و بایسته است که هر کس که می‌خواهد زبان فارسی را به بهترین شکل بیاموزد باید هر روز بوستان بخواند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: اگر زبان فارسی را دوست دارید و نسبت به آن تعصب دارید، اگر زبان فارسی را کمربند وحدت ملی می‌دانید، بوستان بخوانید. بوستان به قدری به زبان گفتار نزدیک است که اگر مدتی با آن زندگی کنید جملات آن در زبان شما می‌نشیند و از برکت همراهی سعدی در گفتن و نوشتن بهره‌مند می‌شوید.

وی افزود: جهان امروز با دو مشکل بزرگ روبه‌رو است هم در عرصه خلوت انسانی و هم در زندگی خانوادگی و اجتماعی؛ چراکه انسان نه از تنهایی لذت می‌برد و نه از با هم بودن. جهانی که سعدی در بوستان ترسیم می‌کند برای انسانی که به خدا اعتقاد دارد باعث آرامش می‌شود و به او امید زندگی می‌بخشد. دنیای امروز به اندیشه‌هایی مثل بوستان نیاز دارد. بوستان جهان ایده‌آل سعدی است و همه ما نیاز داریم که بوستان بخوانیم.

در ادامه شاعران استان محمد علی قویدل، ایرج انصاری فرد، ماه لیلی نصیری بستکی، آناهیتا احترامی به خوانش اشعار سعدی و زینب احمدنیا به خوانش غزلی از خود پرداختند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 1 =